dissabte, 9 de juny de 2012

Sopa de peix


Que ningú s'espanti!!!, ja sé que ara ja fa calor, aquesta sopa de peix ja fa dies que la vam fer, un d'aquells dies que encara feia fresqueta. No la vaig grabar en vídeo perquè no em vaig enrecordar de carregar la bateria de la càmara, així que amb les fotos crec que hi haurà prou. Els ingredients són: rap, cap de rap, musclus, cloïses, gambes, escamarlans, pastanaga, pebrot verd i vermell, porro, api, nyora, tomàquet ratllat, pa, aigua, conyac, pimentó, sal, pebre, cous-cous i julivert.

En una paella amb oli fiquem els musclus i les cloïses fins que s'obrin i retirem.

Afegim els escamarlans, les gambes i el rap, fregim una mica i retirem.

Al mateix oli sofregim tota la verdureta.

Incorporem el pa, la nyora, la cua de rap, les closques dels escamarlans i les gambes que abans hem pelat.

Aigua fins a cobrir.

Un rajolí de conyac.

Una cullera de pimentó. Deixem bullir, colem el caldo i afegim tot el peix i marisc que havíem reservat.

Fem els cous-cous per després afegir-li al plat amb la sopa segons vulgui el comensal. És fàcil de fer, es bulleix aigua amb sal, es retira del foc, es fica el cous-cous es remena i es deixa reposar 3 minuts i es cola.

Piquem julivert per fer el mateix, afegir-li cadascú el que vulgui.


I a suar...!!!!!, i per compensar..., un vi blanc molt fresquet.



2 comentaris:

Belen ha dit...

no cal que et digui q te tot una pinta increible oi? mmmmm....

petonets

Eva Villaplana ha dit...

Belén sí que estava bo, sí, sí; però és menjar d'hivern. Així que fins que no torni a fer fred no el tornem a fer.

Petonssss!!!