dilluns, 10 d’octubre de 2011

"Desenfreno enolicoibèric"

Amb aquestes paraules va definir la Montse l'última trobada que vam fer a casa. Ella va portar el pernil i les postres i nosaltres vam posar el vi, el pà del Turris i un platet de pop a la gallega.


La Montse va dir que el pernil estava un pel salat, però res de tot això, va caure ràpid, homologat pel peladar del gran entés de l'ibèric que és el Joan i per contrastar el salat uns croisants enanitos de xocolota que va portar la Montse.


A la Montse li va agradar molt el pop, una de les nostres especialitats, i com em va demanar la recepta aquí la deixo escrita per ella i tothom que vulgui.


El pop el vaig comprar a la Sirena. Com està congelat no hem de golpejar-lo perquè s'estovi. El deixem descongelar de bon matí a temperatura ambient i posem l'aigua a bullir amb les patates amb pell, pebre en grà i una fulla de llorer. Quan l'aigua bull enèrgicament introduïm el pop en tres cops de forma ràpida i a la tercera el deixem bullir durant uns 70 minuts. Abans, aproximadament 20 minuts de bullir, haurem tret les patates comprovant amb un ganivet que ja estan al seu punt. Pelem les patates i les tallem a rodanxes fent el llit de patata al plat a on servirem el pop. Un cop bullida la bèstia es tracta de tallarla amb unes tisores en rodanxes d'un centímetre de gruix per damunt de les patates i amanir tot amb pebre vermell dolç i picant a gust, sal i oli d'oliva a dojo. I voilà, aquest és el resultat !!!

2 comentaris:

Belen ha dit...

nyam nyam!! com ens cuidem eh? així m'agrada!
ara feia dies que pensava... i l'eva, que no cuina res?

petons

Eva Villaplana ha dit...

Belen sí que cuino però ara ens ha donat per fer els vídeos de la Maruja X-Treme i això porta més feina que cuinar. Qualsevol dia se'm caurà la càmara a la paella, jajajaja!!!
Petonets