dissabte, 4 de setembre de 2010

Ravioli de gamba i ceps amb oli de tòfona

Aquest és un plat que quan el fem ens fa recordar el descubriment d'un meravellós restaurant a Sort que es diu "Fogony". Va ser un any que vam estar a Tavascan de vacances i vam anar a petar allà, coses del destí. És el restaurant a qui agraïm que despertés en nosaltres el gust per la cuina. Això són raviolis de gamba amb ceps i oli de tòfona. Començem forrant amb film transparent una taula d'aquestes per picar la verdura. Pelem les gambes les col·loquem a sobre de la taula forrada i les tornem a forrar amb film, i amb una altra taula a sobre xafem les gambes, quedaran planes, i això al congelador (taula amb film i gambes xafades). Mentres fem l'oli de tòfona, ratllem la tòfona i li posem oli i ho posem un moment al foc i reservem. Al igual fem amb els ceps els passem una mica per la paella i reservem. I ara només es tracta de quan anem a menjar treiem la gamba congelada li retirem el film i emplatem, fem un llit de gamba, a sobre els ceps i tanquem amb un altre llit de gamba, tirem per sobre l'oli de tòfona i al forn molt poquet. Bé és una mariconada de plat que no és per omplir-se, però sí per delectar-nos amb els sabors.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ja ja mariconada de plat!! al meu marit li encanten aquestes mariconades... ara que no ens sent.... li encantaria!
petons per tots dos
belen

Eva Villaplana ha dit...

Doncs si li agraden agafa'l un dia i te l'emportes a Sort. És una experiència "religiosa". Petons per tu i el teu marit i un altre pel Macià.